Snippet online lezen  |  afmelden
Softs
Connects #1
2 juli 2018
Inleiding
Voor u ligt Softs Connects. Een nieuwsbrief met prachtige verhalen rondom de realisatie van Softs’ duurzaamheidsbeweging. Met trots, overtuiging en kracht zetten we iedere dag weer een stap dichterbij de verduurzaming van de steden waarmee we samenwerken. Steeds meer mensen, bedrijven en maatschappelijke organisaties sluiten zich aan. Blijf op de hoogte en participeer!
 
Steeds meer gemeenten participeren
Meer en meer gemeenten raken overtuigd van de kracht van de Softs’ beweging. Zo gaan de gemeente Noordwijk en Softs samenwerken aan het verduurzamen van twee maatschappelijke organisaties. Ook Katwijk heeft de ambitie tien multifunctionele zonnecentrales te plaatsen. Goeree Overflakkee start met twee Softs Points in haar gemeente. Die twee moeten van haar basisscholen zogenaamde ‘frisse scholen’ maken. Een frisse school is gevestigd in een gebouw met een laag energiegebruik en een zogenoemd gezond binnenmilieu, als het gaat om luchtkwaliteit, temperatuur, comfort, licht en geluid.
lees meer
Hoe gaat het met: voetbalvereniging SCR
 

‘Meer geld over voor onze dromen’

Precies een jaar geleden kwam het dak van de kantine van voetbalvereniging SCR vol te liggen met zonnepanelen. ,,We besparen 1500 euro per jaar. Nu kunnen we onze dromen laten uitkomen.”


De voetbalvereniging is heel blij met de 80 m² zonnepanelen, die zij dankzij energiesponsor DPD uit Veenendaal kreeg. ,,Meer dan de helft van ons energieverbruik wordt gecompenseerd. Het bedrag dat we besparen kunnen we investeren in extra verduurzaming van onze vereniging”, zegt penningmeester Patrick van der Linden, in het dagelijks leven Manager Audit bij Ernst & Young.

lees meer
Een Softs Point bij het Maasstad Ziekenhuis
Gemeente Rotterdam heeft een vergunning verstrekt voor een prachtig Softs Point bij Maasstad Ziekenhuis Rotterdam. Wist u dat dit ziekenhuis de eerste zorgorganisatie is die start met verduurzaming via ‘energiesponsoring’? “Ik verwacht hiermee de snelheid te kunnen realiseren die het verduurzamingsvraagstuk nodig heeft en ook extra service voor patiënten te kunnen faciliteren, zoals een elektrische shuttle", zegt Peter Langenbach, voorzitter raad van bestuur.
lees meer
 
Jan Knijnenburg is sponsor van Quick
Bedrijf Jan Knijnenburg is energiesponsor van de Haagse voetbal- en cricketvereniging Quick! Een schitterend mobiel – dus verplaatsbaar – Softs Point gaat met Knijnenburg mee naar werklocaties. 'Hiermee zuiveren we ter plekke de lucht en wekken we schone energie op om onze bouwkeet energie-neutraal te maken", zegt Geoffrey Knijnenburg. ‘We voorzien Quick op deze manier van budget waarmee zij kan verduurzamen. Terwijl wij onze CO2-footprint verkleinen.'
lees meer
 
Deze sporthal wekt meer energie op dan ze verbruikt
 
Nieuwbouw direct helemaal Softs-verduurzamen? Sporthal Marijkeweg in Wageningen doet het! Bij de realisatie van het pand zijn de zonnepanelen en energiebesparende maatregelen al direct meegenomen. Het gebouw krijgt onder meer een warmtepomp en ledverlichting. De sporthal gaat meer energie opwekken dan ze verbruikt. Geen energierekening voor de korfbalvereniging dus! 
lees meer
Even voorstellen: Rutger Mans

 

‘In teamverband werken aan hoogstaande projecten die maatschappelijk nut hebben’

Rutger Mans (43), doorgewinterde operationeel manager uit Nootdorp, is de nieuwe Chief Operations Officer (COO) van Softs. ,,Ik geloof echt dat we de wereld kunnen verduurzamen, zolang we maar met zijn allen naar dat gezamenlijk doel toewerken.”

lees meer
Connects blijven ontvangen
Dit was de eerste Connects. Wilt u in de toekomst ook op de hoogte blijven van al het nieuws rondom Softs? Schrijf u dan via de onderstaande knop in. Blijf op de hoogte en participeer!
Meld u aan
Softs
 
Softs
Stationspark 550
3364 DA Sliedrecht
www.softs.world
Volg ons op
Facebook